Chemische peeling

Chemische peelings worden vaak gebruikt voor het verhelpen van pigmentvlekken, huidveroudering, acne of acnelittekens. Een chemische peeling is een effectieve behandeling waarmee de huidstructuur (grove poriën en vlekjes), de hydratatie van de huid (lijntjes en rimpels) worden verbeterd. Daarnaast worden acne en acnelittekens verminderd. Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste "dode" huidlaag snel afschilfert waardoor er een nieuwe gladde huid tot stand komt. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking ervan.

ALGEMENE WERKING

EXFOLIËREN: geeft een keratolytisch (ontschilferend) effect, doordat in het stratum corneum de celcohesie vermindert. Hierdoor ontstaat afschilfering van de buitenste lagen. Zowel de huidtextuur als het micro-reliëf verbeteren en verwijde poriën verkleinen.

VERNIEUWEN: een snellere celvernieuwing in het stratum corneum ontstaat, oppervlakkige huidonvolkomenheden vervagen en verbeteren, zoals (donkere) vlekken en rimpels.

REGENEREREN: stimuleert het herstel van beschadigde huidstructuren en bevordert en versnelt de regeneratie van huidweefsel door het herstelmechanisme van de huid te stimuleren. Net als de fibroblastactiviteit.

ANTI-AGING: op dermaal niveau verbetert de synthese van collageen, elastine en glycosaminoglycanen (GAG’s), zoals hyaluronzuur. Ook verbetert de huidstructuur, -elasticiteit, -stevigheid en -hydratatie. Rimpels verminderen en nieuwvorming wordt vertraagd.