Bindweefselmassage

Wat is een bindweefselmassage?

D​e bindweefselmassage voor het gezicht is een intensieve behandeling waarbij een stevige knijp- en roltechniek in verschillende uitvoeringen worden gebruikt. Er wordt gewerkt op het onderliggende bindweefsel. Zo zorgen de massage grepen ervoor dat verklevingen worden los gemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid.

Een bindweefselmassage heeft tevens een activerend effect op de mastcellen en fibroblasten. De mastcellen maken hyaluronzuur aan, wat er voor zorgt dat de huid vocht vasthoudt en dus voller oogt. De fibroblasten produceren collageen, wat zorgt voor stevigheid van de huid. De fibroblasten zorgen ook voor de aanmaak van elastinevezels, waardoor de huid niet verslapt. Kortom: dit is een unieke anti-aging behandeling voor het gezicht, die ervoor zorgt dat je huid er weer strakker en gladder uitziet.

Om optimaal resultaat te behalen en te behouden raden wij meerdere behandelingen aan. Wij bieden de massage in kuurverband, waarbij er wekelijks een bindweefsel massage wordt ingepland. Het gaat om gemiddeld 6 behandelingen.


Resultaten van een bindweefselmassage

  • Strakkere, stevige huid
  • Stralende en jongere uitstraling
  • Minder lijntjes en rimpels
  • Positief effect bij een slechte doorbloeding


Hoe ziet mijn huid er na de bindweefselmassage uit?

Het kan zijn dat je huid er even rood uitziet direct na de bindweefselmassage, maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is.

Nazorg instructies

Na de bindweegselmassage hoef je je niet aan bepaalde specifieke nazorg instructies te houden. Wel raden we je aan om veel water te drinken.​


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Met één enkele behandeling geef je een enorme boost aan jouw huid, maar wil je echt huid verbeterend gaan werken dan zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen varieert per type peeling, huidtype en huidprobleem.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, geven we uitleg over de behandelingen en beantwoorden we al jouw vragen. Ook kijken we uiteraard of jouw huid geschikt is voor een bindweefselmassage.